Goud en zilver. Twee edelmetalen waar wereldwijd veel in gehandeld wordt. Maar waarom eigenlijk? Dit komt door de stabiliteit van de markt. Veel mensen willen ergens in investeren als ze van tevoren weten dat er weinig verlies gemaakt kan worden. Binnen een korte termijn is de winst nog bijna altijd laag. Maar met een grote investering en na een langere periode kan de winst gigantisch zijn. Wil je ook investeren in het meeste gewilde metaal op aarde? Lees dan vooral goed deze tekst. Hier krijg je in een paar simpele stappen te weten hoe dat investeren eraan toe gaat. Veel investeerders zien naast bedreigingen voor de markt in deze tijd ook kans op iets groters dan de laatste dalingen van de goud koers.

Stap 1: Investeren doe je met geld wat je over hebt

Het is eigenlijk niet de bedoeling dat je minder gaat uitgeven om winst te maken op de goudmarkt. Heb jij nog een geldsom op je spaarrekening staan, waar je nog niks mee wilt gaan kopen? Dit is het ideale geld voor het investeren in goud. Beleggen in goud of zilver creëert eigenlijk een nieuwe bankrekening met wat meer risico, maar ook een kans op een hele hoge rente.

Stap 2: Welke van de twee moet ik kiezen?

Je ziet vaak dat de goudmarkt leidt. Als hier de koersen dalen of stijgen, zie je dit bij de zilverprijs ook snel gebeuren. Zilver is een stuk goedkoper. Het instapbedrag is daarom ook een stuk lager. Als je het enkel een keer wilt uitproberen, is beleggen in zilver de perfecte manier om er ervaring in op te doen.

Stap 3: Vind een goed bedrijf om bij in te investeren

Deze stap is cruciaal. Zorg dat je geld niet ergens naar toe stuurt waar het je nooit meer terug gaat zien. Er liggen veel scammers op de loer die maar al te graag een groot bedrag binnenhalen. Zoek dus online naar bekende bedrijven die beloond zijn met een keurmerk. Ook de recensies online zijn erg belangrijk. Hoe denken andere over dit bedrijf?

Stap 4: Investeer en houdt alles in de gaten

Na het investeren in goud is het belangrijk de koersen in de gaten te houden. In deze tijd kunnen die snel veranderen. Je kunt er ook voor kiezen er een lange tijd niet naar te kijken. Er verandert tenslotte niks als je wel kijkt. Je kan tussen die tijd wel handelen. Kleine delen verkopen en weer kopen voor een lagere prijs.

Waarom goud?

Goud is een fysiek metaal. Er blijft altijd vragen naar. Crypto valuta bestaat niet echt. Die markt zou in principe volledig kunnen vallen. De goudmarkt zal dat niet doen. Je geld volledig kwijtraken gaat dus niet gebeuren.  Zorg dat je geld veilig blijft!