Wat extra financiële ruimte is soms een grote opluchting. Geld maakt niet gelukkig maar het is wel handig als wat geld achter de hand hebt om je doelen te bewerkstelligen. Soms komen die doelen echter eerder dan het geld. Denk bijvoorbeeld aan de situatie wanneer je auto plotseling onherstelbare schade heeft, of wanneer er onverwacht een baby op komst is. Geld om een andere auto kopen of een babykamer inrichten staat meestal niet zomaar op je spaarrekening. Toch is de nood hoog en moet je nu wel iets gaan regelen. Geld lenen voor zulke doeleinden is dan een goede oplossing. Maar let op, leen geld alleen op een betrouwbare manier, want anders zou je wel eens in de financiële problemen terecht kunnen komen.

Waar moet je op letten wanneer je geld wilt lenen?

Wanneer je op zoek gaat naar een kredietverstrekker kun je het beste als eerste bepalen welk bedrag je wilt lenen. Leen nooit meer geld dan je nodig hebt. Geld lenen kost geld, en teveel geld lenen is dus letterlijk zonde van het geld. Bepaal welk doel je ermee wilt bereiken, welk bedrag je zelf al gespaard hebt en welk bedrag de kredietverstrekker dan nog zou moeten bijleggen. Ga vervolgens naar de vergelijker op overstappen.nl

Leningen vergelijken loont de moeite

In de vergelijker vul je de gevraagde gegevens in, wanneer je vervolgens op vergelijken klikt zie je welke kredietverstrekkers het meest voordelig zijn voor jouw leendoel. Een lening met een lage rente en een korte looptijd is de meest goedkope lening die je kunt krijgen, echter moet deze wel passen bij jouw financiële situatie.

Hoe weet je of de lening past bij jouw financiële situatie?

Klik eens op de bovenste kredietverstrekker. Hoeveel moet je per maand aflossen aan de genoemde lening? Wanneer je bijvoorbeeld 400 euro moet aflossen per maand en je hebt maandelijks maar 200 euro over na het betalen van je vaste lasten, dan is dit niet de lening die bij jouw financiële situatie past. Hoeveel geld heb jij per maand te besteden om je lening af te betalen? Wanneer het te betalen maandbedrag te hoog is, kies dan voor een lening die langer loopt waardoor je minder per maand betaald aan aflossing en rente.

Gelijk een lening afsluiten

Wanneer je plotseling voor een keus komt te staan heb je waarschijnlijk snel geld nodig. Zonder auto kun je niet naar je werk, en als de dag wanneer jullie een kindje verwachten al over enkele weken is heb je geen tijd te verliezen. Klik via de vergelijker op de juiste lening en vraag direct een offerte aan. Wanneer deze goedgekeurd wordt staat het geld binnen enkele dagen op je rekening en kun je het leendoel snel bewerkstelligen.