Financiële domper tijdens de corona crisis

Plots brak er in Wuhan, China een virus uit waarvan we toen nog niet wisten welke schade deze voor zowel de gezondheid als voor de wereld economie teweeg zou brengen. Het zogeheten corona virus zorgde voor een complete wereldwijde chaos. Op 10 maart kondigden vele landen een lockdown aan. Heel veel bedrijven moesten hun deuren sluiten. Daar stonden vele ondernemers dan, niet weten wat er nu zou gebeuren en met lege zakken. Koortsachtig zochten ondernemers en werknemers naar een oplossing nu ze vrijwel een enorm verlies zouden lijden. Maar er is een lichtpuntje. Slimme ondernemers kunnen deze zeer moeilijke tijd overleven door hun creatieve kwaliteiten in te zetten.

Goede ideeën omtrent ondernemen in de corona crisis

De horeca moest noodgedwongen de deuren sluiten en bedacht creatieve afhaal concepten. De scholen gaven thuis les via videobellen met leerlingen en alle offline winkels zorgden voor een online aanbod zodat mensen eenvoudig via internet konden bestellen zo ook afhaal zodat ze ter plaatse niet de menukaart nog is door moesten nemen. Ook de sauna leed een enorm verlies. Er konden geen gasten meer komen doordat we dachten dat het virus zich makkelijk zou verspreiden in warme wellness centra. Deze boden luxe thuis wellness pakketten aan in hun webshop en cadeaubonnen zodat klanten toch nog hun diensten af konden nemen. Ook boden bepaalde bedrijven online workshops aan via videobellen en werden online teamvergaderingen met werknemers gehouden. Gelukkig had de overheid verschillende vergoedingsregelingen voor onder andere ZZPers en MKB ondernemingen. De zogeheten TOZO regeling van pak m beet 1500 euro per maand is een redelijk compensatie. Horeca en detailhandel ondernemers kwamen in aanmerking voor een vergoeding van 4000 euro via de TOGS regeling. De TOZO regeling duurt ongeveer 3 maanden. Daarnaast kunnen bedrijven een (extra) zakelijke lening aangaan of bij bekenden zoals familie lenen.

Investeren om winst te behalen

Investeren kan in onder andere edel materialen zoals zilver en goud. Het is een vrij zekere investeringsmethode omdat er weinig verlies op de loer ligt. Deze stabiele manier van investeren vergt wat geduld. Op langere termijn komt er vaak een grote winst om de hoek kijken. Dit komt vooral de rente enorm is bij investering in deze bijzondere grondstoffen. Aan te raden is om te beleggen met geld dat je over hebt en er geen geld voor te moeten lenen. Zilver vergt tevens een lager investering dan goud. Indien de koers van goud daalt volgt zilver er vaak achteraan. Om oplichting te voorkomen is het van belang dat je in een hoog aangeschreven bedrijf investeert. Houdt goed de koersschommelingen in de gaten en regel eventuele verkoop door onderhandelingen toe te passen. Investeren in edelmateriaal is beter dan cryptovaluta omdat het veel meer zekerheid biedt en je jouw geld nooit echt kwijtraakt.

Lenen voor je onderneming

In corona tijden is het ook handig om geld te lenen als je extreem te kort komt. Lenen heeft wel wat nadelen want het kost geld en alles moet worden terug betaald. Ook kun je met een negatieve BKR registratie vaak niet lenen. Soms kun je deze BKR registratie voortijdig verwijderen met Juridische hulp.