Je hoort veel mensen erover praten, cryptocurrency.  Bitcoin valt hier ook onder, maar hoe belangrijk is en wordt deze munt voor ons? In de beginjaren was iedereen een beetje sceptisch over deze digitale valuta, maar inmiddels kunnen we wel vaststellen dat deze munt ontzettend belangrijk voor ons is. Maar hoe belangrijk is deze munt voor ons in de toekomst?

Wat kun je allemaal met Bitcoins?

In de beginjaren kon je nog niet echt super veel, maar wat kun je tegenwoordig allemaal met Bitcoins?  De meeste mensen kopen deze coin als investering. Als je veel geld op de bank hebt staan moet je immers alleen maar belasting betalen. Bitcoin wordt ook gebruikt om grote betalingen te doen. Als je via de bank een grote betaling wil doen moet je altijd boven een x bedrag de bank informeren. Bij crypto hoeft dit dus niet. Steeds meer winkel staan ook open voor een betaling met Bitcoin en je kan inmiddels ook bij sommige makelaars een huis kopen met deze digitale munt.

Is het verstandig om Bitcoins te kopen?

Investeren is altijd een risico. Je weet nooit 100% zeker of je winst gaat maken. Gebruik daarom ook alleen geld wat je vrij kunt besteden. Niemand wil natuurlijk in financiële nood komen. Ben je helemaal nieuw in dit wereldje? Er zijn ook verschillende sites waar je met fictieve Bitcoins kunt investeren. Zo kun je oefenen en kijken of het iets voor jou is.

Wanneer stijgt de waarde van Bitcoins?

Dit is altijd moeilijk te zeggen, want de waarde staat eigenlijk nooit vast. Wat we inmiddels wel kunnen vaststellen is dat een crisis goed is voor mensen die Bitcoin kopen. Voor degene die op dat moment Bitcoins in bezit hebben is verhaal vaak wat minder leuk. We hebben het ook weer gezien tijdens de coronacrisis. De waarde is toen bijna gehalveerd.

Tot slot

Wanneer je klaar bent om te investeren is het ontzettend belangrijk dat je de Bitcoin koers goed in de gaten houdt. We hebben gezien dat de waarde van digitaal geld de afgelopen 10 jaar enorm is gestegen. Deze valuta kan zomaar eens het geld van de toekomst worden.