De huizenmarkt staat op z’n kop

Staat uw huis nu al maanden te koop en wilt u uw huis snel verkopen maar gebeurt er maar niks? Staat het huis op Funda en hangt uw huis als een advertentie achter de ramen bij een makelaar? U wilt snel van het huis af zodat er ruimte gemaakt kan worden voor een ander huis, dat levert in de momentele maatschappij nog wel eens wat problemen op. Echter zijn er voor problemen ook oplossingen en zo ook voor deze. We kennen tegenwoordig de term opkoop, dat houd in dat bedrijven of organisaties uw huis of appartement graag kopen. Dit gaat in vrijwel alle gevallen super makkelijk en zonder enige problemen. 

Hoe gaat het proces daarvan?

Dit proces bestaat in de meeste gevallen uit een paar simpele stappen. Online via de site van het bedrijf kunt u vaak uw huis aanmelden, daar zijn enkele gegevens voor nodig. Als dat geregeld is dan komen ze als bedrijf bij u langs om het desbetreffende huis te bekijken. Een soort keuring, dan krijgt uw huis als het ware een cijfer van 1-10 toegewezen en dat bepaald hoeveel de opkoper ervoor wil betalen. Mocht u met dat bedrag akkoord gaan dan kan de deal snel rond zijn. Gemiddeld is de deal binnen 7 dagen helemaal rond en kunt u naar een volgende stap in het leven, uw volgende woonplek!

Andere optie

Om welke reden dan ook geen interesse in een opkoper? Dan kunnen we altijd nog terecht op de reguliere huizenmarkt om snel huis verkopen, sites zoals Funda zijn er genoeg. Maar hoe springt die van u eruit in plaats van die van iemand anders? Daar zijn een paar simpele tips voor.

Opruimen, een opgeruimd huis is het begin om vervolgens goede foto’s te laten maken en zoveel mogelijk daglicht in het huis te laten. Als dat allemaal gebeurt is en de advertentie staat dan is het belangrijk een goede prijs te kiezen door aan de lage kant van de markt te zitten en uw advertentie op alle social media te gooien, mensen moeten het zien om te kopen. En door te delen gebeurt dat.