Als je erover nadenkt om IT sourcing, merger en acquisition te doen dan is dat juist nu het goede moment. Je moet er uitgebreid over na denken en je vooronderzoek doen, aangezien er serieus geld in IT sourcing, merger en acquisition omgaat. De meeste contracten worden voor enkele jaren getekend en daarom moet je zeker weten dat je het juiste bedrijf kiest om je IT aan uit te besteden. Er zijn verschillende redenen waarom het van belang is om IT uit te besteden. De belangrijkste reden is dat een dienstverlener die gespecialiseerd is in IT altijd op de hoogte is van de nieuwste wet- en regelgeving en de nieuwste technologische ontwikkelingen. Als je dat allemaal zelf moet bijhouden dan kan je er onderhand beter een fulltime baan van maken met de snelheid waarmee dat tegenwoordig gaat. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over IT outsourcing.

De basis waar je rekening mee moet houden bij IT outsourcing

De belangrijkste vragen die je aan een eventuele leverancier moet stellen zijn de volgende:

  • Wie zorgt er voor de regie in de keten en hoe werken jullie samen met partners en leveranciers?
  • Wat zijn het type klanten waar je normaal mee werkt?
  • Wat is jullie exitstrategie?
  • Beschikken jullie over informatie om je uitspraken te bewijzen?
  • Het portfolio wat jullie hebben, hoe breed is dit en welke ontwikkelingen verwachten jullie in de toekomst?

Ondanks dat het antwoord op deze vragen je een beter beeld geven van de leverancier zijn er toch nog steeds risico’s aanwezig. Achteraf blijken vele partijen toch niet goed bij elkaar te passen en daarom is het slim om rekening te houden met een paar bekende valkuilen.

Omgevingen die gebouwd worden door de leverancier zijn vaak niet alleen voor je eigen bedrijf, maar worden tevens voor andere bedrijven gebruikt. Een bepaalde kwaliteit die je verwacht wordt uiteindelijk niet geleverd. Als je denkt dat je goede afspraken hebt gemaakt dan blijkt het ondertekende contract ineens interpretabel te zijn. Als je denkt dat je de leverancier aanstuurt met de juiste prikkel dan blijkt het ineens dat je een perverse prikkel hebt geïntroduceerd aan hun.

De trends van 2021

In 2021 kan je er van uit gaan dat er veel gebeurt op het vlak van IT. Om te beginnen is thuiswerken het nieuwe normaal en online diensten zijn de toekomst. Daarnaast vliegt de technologie vooruit en een IT leverancier is erin gespecialiseerd om dit bij te houden. Informatie is de nieuwe innovatie. Alle databases met informatie worden steeds meer ingezet om acties te creëren voor toekomstige doelen. Business modellen worden gedigitaliseerd. Als je wilt inspelen op veranderingen in de markt dan is het belangrijk dat je snel voldoet aan de wensen van je klanten. Dit is alleen mogelijk als je IT systeem en infrastructuur gebouwd zijn om te innoveren. Een IT sourcing bedrijf kan je hierbij helpen. Ze kunnen je duidelijk maken welke kansen er zijn die je misschien laat liggen en welke nieuwe technologie je hiervoor kan inzetten.