Een doorlopend krediet is eigenlijk een soort geldlening. Bij een doorlopend krediet heb je de mogelijkheid om een deel van het beschikbare geld, of het gehele bedrag, opnieuw op te nemen. Steeds wanneer je een deel van het krediet hebt terugbetaald, kun je ook weer een deel van het beschikbare geld opnemen. Net als bij een hypotheek of een persoonlijke lening, moet je ook bij deze leenvorm rente betalen. Wel is de flexibiliteit bij deze leenvorm een stuk groter dan bij bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Wanneer jij graag een doorlopend krediet aan wil vragen, is het belangrijk dat je aan de gestelde voorwaarden voordoet.

Dit zijn de voorwaarden

De voorwaarden die gesteld worden aan geld lenen, kunnen per kredietverstrekker in een zekere mate verschillen. In ieder geval is het belangrijk dat je 21 jaar of ouder bent. In sommige gevallen kan deze leeftijdsgrens zelfs 23 of 25 jaar bedragen. Tevens moet je woonachtig zijn in Nederland. Geld lenen in deze leenvorm is dus niet mogelijk op het moment dat je in het buitenland woont. Tevens mag je vaak ook niet ouder zijn dan 70 jaar voor het aanvragen van zo’n krediet. Tot slot is het belangrijk dat je over een vast inkomen beschikt. Wanneer jij een uitkering ontvangt vanuit de overheid, is het aanvragen van een krediet niet mogelijk. Er zijn een aantal mogelijkheden bij het aanvragen van een krediet.

Dit zijn de mogelijkheden

Je zult jezelf misschien afvragen of het ook mogelijk is om een krediet aan te vragen wanneer je een BKR registratie hebt. Het antwoord daarop is in de meeste gevallen ja. Wanneer je een telefoon abonnement hebt afgesloten waarbij je maandelijks ook een bepaald bedrag voor je toestel betaald, kun je gewoon een krediet aanvragen. Ook wanneer je een hypotheek op je woning hebt is het aanvragen van een krediet mogelijk. Wel zal er algemene informatie worden ingewonnen met betrekking tot jouw financiële situatie door de kredietverstrekker. Het aanvragen van een krediet kan wel problemen met zich meebrengen op het moment dat jij regelmatig betalingsachterstanden hebt gehad. Wanneer jij wilt weten of jij in aanmerking komt voor een krediet, is het raadzaam om eens contact op te nemen met een kredietverstrekker.