Tot over mijn oren in de schulden

Zeven jaar geleden zat ik tot over mijn oren in de schulden. Door een ongeluk kwam ik in een rolstoel terecht en kon ik mijn werk destijds niet voortzetten. Ik wist niet wat ik moest doen en kwam steeds verder in de schulden. Toen ben ik met bewindvoering in Almelo gaan praten. Inmiddels ben ik al een tijdje schuldenvrij en heb ik een nieuwe baan gevonden die bij mijn huidige situatie past. En dat dankzij mijn bewindvoerder, want alleen had ik het niet gekund.

Spannende eerste ontmoeting

Ik vond het erg spannend om een bewindvoerder om hulp te vragen. Ik schaamde me voor mijn situatie en durfde mijn omgeving er niet over te vertellen. Tijdens het gesprek werd ik meteen gerustgesteld. De bewindvoerder gaf mij het vertrouwen dat ik uit mijn schulden kon komen en dat het goed zou komen.

Wat mijn bewindvoerder voor mij heeft gedaan

Naast het feit dat de bewindvoering in Almelo mij uit de schulden heeft geholpen, hebben ze nog zo veel meer voor me gedaan. Ze hebben mij van begin tot eind een luisterend oor geboden. Ze gaven me goede adviezen en het zelfvertrouwen om mijn problemen ook met mijn omgeving te delen. Ze legden uit dat iedereen in de financiële problemen kan komen, al helemaal na lichamelijk letsel. Ik kon echt merken dat mijn bewindvoerder met me mee leefde. Hij was gedreven, betrokken en loste mijn problemen vol daadkracht op.

Alles weer onder controle

Zoals ik eerder al noemde, heb ik mijn financiële zaken inmiddels weer op een rijtje. Mijn bewindvoerder heeft mij geleerd hoe ik een budgetplan opstel. Daardoor heb ik nu een goed beeld van wat ik met mijn geld moet doen en hoe ik kan sparen. En als ik vragen heb, kan ik nog steeds bij mijn bewindvoerder terecht.