Wil jij een woning kopen dan zal je gezien de huidige huizenmarkt flink moeten overbieden op een huis. De oplossing is om samen met je ouders een huis te kopen. Samen met ouders een huis kopen betekent dat er vaak voldoende eigen geeld is om te overbieden op een huis.

Hypotheek samen met ouders

Samen met ouders een huis kopen is de enige methode om een eigen woning te kopen. Omdat je alleen of zelfs met twee personen niet kan kopen is een hypotheek met 4 personen de oplossing. Denk ook aan:

  1. Hypotheek met vrienden
  2. Hypotheek met broer of zus

Samen met 4 aanvragers kan je een huis kopen. Let op dat je de woning niet zomaar kan verlaten.

Overbieden samen met ouders makkelijker

Koop je samen met ouders een huis dan zijn er veel meer mogelijkheden om een hoger bod te doen. Met 3 of 4 personen is er meer spaargeld of overwaarde van oude woning. Samen met ouders een hypotheek betekent ook waarde opbouw voor iedereen. Wordt ooit de woning verkocht dan deelt iedereen mee met de overwaarde.