Onze vaste lasten stijgen steeds verder door, terwijl de lonen gemiddeld maar met een fractie van de inflatie meestijgen. Des te belangrijker dus om onze vaste lasten eens goed onder de loep te nemen. In de huidige tijd waarin we online alles kunnen vinden, is het vergelijken van onze vaste lasten dus nog nooit zo makkelijk geweest. Om je een idee te geven welke voordelen het allemaal heeft dat jij online alles kunt vergelijken, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. We zijn er namelijk van overtuigd, dat ook jij veel meer kunt besparen op je vaste lasten. Doe er dus je voordeel mee.

Actiekortingen bij een nieuw contract

Wanneer je voornemens bent om over te stappen van bijvoorbeeld internet provider, dan is het veel bedrijven eraan gelegen om jouw als klant binnen te halen. Niet voor niets bieden ze nieuwe klanten daarom ook vaak flinke kortingen en scherpe abonnementsprijzen. Dit maakt het dat het vaak voor een consument ontzettend aantrekkelijk kan zijn om over te stappen. Vooral wanneer je hier zelf praktisch niets voor hoeft te doen. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld het overstappen van energieleverancier. Het stroom wat jij uit je stopcontacten krijgt is niet ineens anders. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor het overstappen van zorgverzekering. Echter dien je hierbij natuurlijk wel rekening te houden met eventuele dekkingen. Kortom, vergelijken en dus ook overstappen loont!

Betere snelheden voor dezelfde prijs

Op het moment dat jij niet meer helemaal tevreden bent bij je huidige provider, dan is het zaak om dit allereerst eens bespreekbaar te maken. Het is natuurlijk wel zo netjes om ook je huidige provider een kans te geven om zichzelf opnieuw te kunnen bewijzen. Vergelijk internet eerst met je huidige aanbieder, misschien hebben ze een leuke aanbieding voor je. Dit kun je doen door ze het verhaal netjes uit te leggen en ze te vragen of ze je eventueel een soortgelijke aanbieding kunnen doen. Vaak zijn providers bij het verlengen van je contract met een jaar heel welwillend en willen ze hier rustig in meegaan. Vaak bieden ze je een upgrade tegen hetzelfde tarief of een korting gedurende de eerste paar maanden van het contract.

Nieuwe innovaties

Ben jij al jaren klant bij dezelfde provider, dan is de kans aanwezig dat je misschien nog een oud abonnement hebt. Niets mis mee, maar een overstap naar bijvoorbeeld glasvezel kan je een hoop voordelen opleveren. Hierbij moet je denken aan een verhoogde snelheid, maar ook een stabielere internetverbinding. Dit maakt het dat ook je internet vergelijken bij je huidige aanbieder verstandig is om te doen. Zo weet je namelijk zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van je verbinding en geef je ook je huidige aanbieder een eerlijke kans op jouw als klant te kunnen behouden.